מתכונים חדשניים מומלצים על בסיס צמחי

דיאטות מבוססות צמחים נהיות יותר ויותר פופולריות בימינו‚ בגלל היתרונות הבריאותיים ובגלל ההשפעה החיובית שלהן על הסביבה. אנשים רבים מגלים שאכילה על בסיס צמחי לא אומרת לוותר על טעם או מגוון. למעשה‚ עולם המטבח הצומח מלא במתכונים חדשניים וטעימים שיכולים לשמח גם את אוכלי הבשר האדוקים ביותר. אז בואו נבחן בייחד כמה מתכונים יצירתיים על בסיס צמחי שתוכלו לנסות בבית‚ שמציעים דרכים חדשות ליהנות מירקות‚ דגנים וקטניות.
מתכונים על בסיס צמחי
תוכן עניינים

כנפי באפלו כרובית

כרובית הפכה לחביבה רב-תכליתית בבישול על בסיס צמחי וכנפי תאו כרובית הן דוגמה מצוינת לפוטנציאל שלה. כנפיים כאלה פריכות‚ מתובלות ואלטרנטיבה מושלמת לכנפי עוף מסורתיות.

להכנת כנפי תאו כרובית‚ תתחילו בחיתוך ראש כרובית לפרחים בגודל ביס. בקערה מערבבים קמח‚ מים‚ אבקת שום וקורט מלח ליצירת בלילה. טובלים את הפרחים בבלילה‚ מוודאים שהם מצופים היטב ואז מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים את הכרובית בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות עד שהן מזהיבות.

בזמן שהכרובית נאפה‚ מכינים את רוטב הבפאלו על ידי ערבוב של רוטב חריף‚ חמאה טבעונית מומסת ומעט סירופ מייפל למתיקות. לאחר שהכרובית מוכנה‚ זורקים את הפרחים לרוטב ומחזירים אותם לתנור ל-10 דקות נוספות. מגישים עם מקלות סלרי ורוטב ראנץ' טבעוני למנה ראשונה או חטיף טעים.

סלט חומוס וקינואה

סלט מרענן ועמוס בחלבונים‚ סלט חומוס וקינואה מושלם לארוחת צהריים קלה או לתוספת. זה מזין וקל להכנה מאוד.

מתחילים בבישול קינואה לפי הוראות האריזה ומניחים לה להתקרר. בקערה גדולה משלבים את הקינואה המבושלת‚ גרגרי חומוס סחוטים ושטופים‚ מלפפונים חתוכים לקוביות‚ עגבניות שרי‚ בצל אדום ופטרוזיליה טרייה. לרוטב‚ טורפים יחד שמן זית‚ מיץ לימון‚ חרדל דיז'ון‚ שום‚ מלח ופלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים לאיחוד.

סלט זה אפשר להתאמה אישית. אתם יכולים להוסיף אבוקדו‚ פלפל או כל ירק אחר שאתם מעדיפים. אפשר לשמור אותו במקרר למספר ימים‚ לכן מדובר באופציה מצוינת להכנת ארוחה.

פשטידת רועים בטטה

מנה מנחמת ולבבית‚ פשטידת רועים עדשים ובטטה היא טוויסט צמחי על פייבוריט קלאסי. הוא עמוס בחלבון ובסיבים‚ לכן מדובר במשביע ומזין.

תתחילו בבישול עדשים ירוקות או חומות עד לריכוך. במחבת נפרדת מטגנים קוביות בצל‚ גזר וסלרי עד לריכוך. הוסף שום טחון‚ רסק עגבניות ותערובת של עשבי תיבול האהובים עליכם כמו טימין ורוזמרין. מערבבים פנימה את העדשים המבושלות וקצת מרק ירקות ומאפשרים לתערובת להתבשל עד להסמכה.

בינתיים‚ קולפים וקוצצים בטטות ואז מרתיחים עד שהם רכים. מועכים את הבטטות עם מעט שמן זית‚ מלח ופלפל. מורחים את תערובת העדשים בתבנית אפייה ומעליה את הפירה הבטטה. אופים ב-180 מעלות צלזיוס במשך 20-25 דקות‚ או עד שהחלק העליון משחים מעט. המנה הזאת מושלמת לארוחת ערב נעימה ואפשר להכין אותה בקלות מבעוד מועד.

פלפלים ממולאים

פלפלים ממולאים הם ארוחה צבעונית ומזינה שאפשר להתאים אישית עם מגוון מילויים. הם נהדרים לניצול שאריות דגנים וירקות.

להכנת פלפלים ממולאים‚ תתחילו בחיתוך החלק העליון של הפלפלים והסרת הגרעינים. מבשלים במחבת בצל חתוך לקוביות‚ שום וכל ירקות שאתם אוהבים כמו קישואים‚ פטריות ותרד. הוסף אורז מבושל או קינואה‚ שעועית שחורה‚ תירס ותבלינים האהובים עליכם כמו כמון ופפריקה. מערבבים היטב וממלאים כל פלפל בתערובת.

מניחים את הפלפלים הממולאים בתבנית אפייה‚ מכסים בנייר כסף ואופים ב-190 מעלות כ-30 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים 10 דקות נוספות כדי שהחלק העליון יזהיב. מגישים לצד סלט או לחם פריך לארוחה שלמה.

מוס אבוקדו שוקולד טבעוני

לקינוח טעים ובריא נסו מוס אבוקדו שוקולד טבעוני. הפינוק העשיר והקרמי הזה פשוט להפתיע להכנה והוא בטוח ישביע את השן המתוקה שלכם.

מערבבים בבלנדר אבוקדו בשל‚ אבקת קקאו‚ סירופ מייפל‚ תמצית וניל וקורט מלח. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. אתם יכולים להתאים את המתיקות לטעמך על ידי הוספת סירופ מייפל נוסף במידת הצורך. לטעם שוקולד עז יותר‚ מוסיפים מעט שוקולד מריר מומס לתערובת.

יוצקים את המוס לכלי הגשה ומצננים במקרר לפחות שעה לפני ההגשה. מלמעלה עם פירות יער טריים‚ אגוזים קצוצים‚ או כף קצפת קוקוס למגע נוסף של פינוק.

לסיכום

חקירת מתכונים חדשניים מבוססי צמחים יכולה לפתוח עולם חדש לגמרי של אפשרויות קולינריות. ממאכלים מלוחים כמו כנפי תאו כרובית ופשטידת רועים עדשים ועד פינוקים מתוקים כמו מוס אבוקדו שוקולד‚ יש אינסוף דרכים ליהנות מהטעמים והיתרונות של אכילה מהצומח. מתכונים כאלה תורמים לבריאות וקיימות ומוכיחים שארוחות על בסיס צמחי יכולות להיות גם טעימות ומשביעות. אז למה לא לנסות את המתכונים האלה עכשיו ולחוות את הטעמים המענגים של מטבח צמחי?

דילוג לתוכן