7 טעויות שיש להימנע מהן בעת עיצוב חדר לילדים

עיצוב חדר לילדים הוא משימה חשובה‚ שכן החלל צריך לשקף את האישיות שלהם ולהתאים לצרכים של הילדים גם כשהם יהיו גדולים יותר. בתור הורים חשוב ליצור מרחב שמאזן בין כיף‚ פונקציונליות ובטיחות. עם זאת‚ ישנן טעויות נפוצות שיכולות לפגוע בהצלחה הכוללת של העיצוב. הטעויות האלה מאוד נפוצות, במיוחד במקרים שבהם הורים מעצבים את החדר של הילד הראשון שלהם. 

מעצבת פנים מסבירה איך לעצב חדר ילדים
תוכן עניינים

המנעות מהטעויות שמפורטות למה יכולה לחסוך הרבה טרחה והוצאות מיותרות לאורך השנים וכדאי להתעכב עליהן לפני שנוסעים לסניף הקרוב של איקאה וקונים את כל מה שנראה לכם או לילדים מגניב, טרנדי או שימושי. להלן שבע טעויות שכדאי להימנע מהן בעת עיצוב חדר עבור ילדיכם, שריכזה מעצבת פנים ניצן בן משה בעקבות הניסיון שצברה במשך מעל לעשור של עבודה בתחום: 

1. התעלמות מהעדפות הילד

אחת הטעויות הנפוצות ביותר שהורים עושים היא עיצוב החדר על בסיס הטעם שלהם מבלי להתחשב בהעדפות של הילדים. אמנם חשוב להנחות אותם‚ אבל התעלמות מהדעות שלהם עלולה לגרום למרחב שמרגיש לא אישי ולא מסביר פנים לילדים. התייעצות עם מעצבת פנים מומלצת במקרים האלה בגלל שהיא תדע להדגיש את החשיבות של שיתוף הילדים בתהליך קבלת ההחלטות‚ גם אם זה משהו פשוט, כמו בחירת פלטת צבעים או קונספט שהם אוהבים. כשילדים מרגישים מחוברים לחדר שלהם‚ יש סיכוי גבוה יותר שהם ייהנו ממנו וידאגו לשמור על סדר וניקיון בתוכו.

2. התעלמות מחשיבות האחסון

לילדים ש הרבה חפצים – ספרים‚ צעצועים‚ בגדים ופריטים שונים אחרים שזקוקים לאחסון מתאים. חדר ללא פתרונות אחסון נאותים עלול להפוך במהירות לעמוס וכאוטי. הטעות שרבים עושים היא לזלזל בכמות האחסון הדרושה או בחירה בפתרונות אחסון שלא פרקטיים לגיל של הילדים. כדאי לשקול להשתמש במדפים‚ סלים או מקום לאחסון מתחת למיטה כדי לשמור על החדר מאורגן. אחסון מובנה יכול להוות פתרון מצוין לטווח ארוך, שכן הוא גדל עם הילד ומספק מראה חלק יותר לחלל.

3. תכנון לטווח הקצר בלבד

ילדים גדלים מהר ותחומי העניין שלהם משתנים במהירות. עיצוב חדר שמבוסס רק על הטרנדים הנוכחיים או הדמות האהובה על הילד בגיל מסויים יכול להוביל לצורך לשנות את העיצוב לעיתים קרובות. כדי להימנע מכך‚ תכוונו לעיצוב שיכול להתפתח עם הילד. קירות ניטרליים‚ רהיטים שימשיכו להיות רלוונטיים לצרכים שלו ופריטי עיצוב מגוונים מאפשרים לבצע עדכונים בקלות על ידי החלפת אביזרים כמו מצעים‚ שטיחים או אמנות קיר. כך החדר יכול לעבור מילד לנער ללא שיפוץ מלא כל כמה שנים.

4. בחירת הצבעים הלא נכונים

צבע עוזר באווירה של החדר‚ במיוחד עבור ילדים. בעוד שצבעים בהירים ונועזים יכולים להיראות כמו רעיון טוב‚ הם יכולים להפריע ולהקשות על הילדים להירגע או להתמקד. מצד שני‚ גוונים עמומים מדי יכולים להרגיש משעממים או חסרי השראה. חשוב להקפיד על איזון. תבחרו צבעים מרגיעים ומעוררים‚ בהתאם לתפקוד החלל. לדוגמה‚ כחול או ירוק עדין יכולים ליצור אווירה של רוגע‚ בעוד שצהוב או אדום יכולים להוסיף אנרגיה באזורי משחק.

5. הזנחת שיקולי בטיחות

בטיחות תמיד צריכה להיות בראש סדר העדיפויות בעת עיצוב חדר ילדים‚ אבל זה גורם שלפעמים מתעלמים ממנו לטובת האסתטיקה. הימנעו מרהיטים עם קצוות חדים, תוודאו שפריטים כבדים כמו מדפי ספרים או שידות יהיו מעוגנים היטב לקיר ותשתמשו בצבעים וחומרים לא רעילים. תוודאו ששקעי החשמל מכוסים ושהכבלים מורחקים מהישג היד של הילדים. תשומת לב לפרטים הקטנים האלה מבטיחה שהחדר יהיה יפה ובטוח עבור ילדכם.

6. ריהוט לא נוח

חדרי ילדים לא מיועדים רק למשחקים. הם גם צריכים להיות חללים שבהם הילדים יכולים להירגע‚ לקרוא או להכין שיעורי בית. הורים רבים מתמקדים באסתטיקה אבל מתעלמים מחשיבות הנוחות‚ במיוחד בכל שקשור לישיבה ומצעים. תבחרו במצעים רכים ועמידים ותשקלו להוסיף פינת קריאה נעימה עם כיסא נוח או פוף. ילדים זקוקים למרחבים שבהם הם יכולים להירגע וריהוט נוח הוא חובה בשביל זה.

7. התעלמות מהצורך להתאים את החדר לצרכים ופעילויות שונות

חדר ילד צריך להיות חלל דינמי‚ שמתאים לשינה‚ למידה‚ משחקים ומנוחה. עיצוב חדר לא גמיש יכול להגביל את הפונקציונליות שלו. לדוגמה‚ חדר מלא ברהיטים גדולים וקבועים עלול להקשות על יצירת מקום למשחק פעיל. כדאי לשקול את האפשרות של ריהוט רב תכליתי שיכול לשרת מטרות שונות‚ כמו מיטה עם שולחן כתיבה נפתח או שולחן שיכול לשמש לעיסוק בתחביבים שונים. ככה החדר יישאר שימושי גם כשהצרכים של הילדים ישתנו לאורך הזמן.

לסיכום

עיצוב חדר ילדים זה עניין של הרבה מעבר ל בחירת רהיטים וצבעים. מדובר ביצירת מרחב שגדל עם הילד ומאפשר לו לעסוק בכל הפעילויות שאופייניות לגיל שלו. הימנעות מהטעויות הנפוצות המפורטות לעיל תעזור לכם לעצב חדר שגם אתם וגם ילדכם תאהבו במשך שנים רבות.

דילוג לתוכן